Την καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, του Χάρρυ Κλυνν δηλαδή, λίγο-πολύ την ξέρουμε· οι μεγαλύτεροι την έχουμε παρακολουθήσει να ανθεί και να εξελίσσεται, οι νεότεροι την μαθαίνουν μέσω διαδικτύου. Το ίδιο και τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του – όπως για παράδειγμα ο θάνατος του γιου του, που κυριολεκτικά τον διέλυσε. Ξέρουμε και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο (και φυσικά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς), αλλά και την αφοσίωσή του στον Πόντο – φανατικός Πόντιος γαρ.
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό ωστόσο είναι το ζωγραφικό έργο του, που με 8 ατομικές εκθέσεις, μόνο αμελητέο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!
Κατά τα φαινόμενα, το ταλέντο το κληρονόμησε από τον ζωγράφο πατέρα του, Νίκο Τριανταφυλλίδη. Έχοντας μεγαλώσει μέσα στα χρώματα και τα πινέλα, δημιούργησε εκατοντάδες έργα ζωγραφικής – άλλα με τον κλασικό τρόπο και άλλα με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Η πρώτη φορά που εξέθεσε έργα του ήταν το 1998, που αποφάσισε να παρουσιάσει για πρώτη φορά τη σειρά έργων του «Κόκκινη γραμμή» (35 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα με ηλεκτρονικό υπολογιστή) στην ιστορική πλέον γκαλερί «Εικαστικός Κύκλος».
Στο εισαγωγικό σημείωμα που είχε γράψει για κείνη την έκθεση διαβάζουμε:
«Τα χρώματα πάντα με πείραζαν, πάντα με τυραννούσαν. Μικρός έβλεπα πίσω τους σκιές, άκουγα φωνές και ανάσες… Τρόμαζα! Έπαιρνα τότε τα πινέλα του πατέρα μου και τ’ ανακάτευα. Ήταν σα να ’θελα να συμφιλιωθώ μαζί τους, να τα ξορκίσω, αλλά δεν τα κατάφερνα. Οι σκιές, οι φωνές και οι ανάσες πάντα μ’ ακολουθούν… Το κίτρινο του Θεού που λέω στα βιβλία μου, το μπλε, το κόκκινο και το μαύρο…
»Ενήλικη προσπάθεια συμφιλίωσης με τα χρώματα θα ονόμαζα, λοιπόν, αυτή τη δουλειά μου. Μόνο που τώρα ήταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το… ποντίκι! Αλλά το κίτρινο πάλι κίτρινο είναι, και οι ανάσες και οι φωνές το ίδιο πάλι ακούγονται…
Χάρρυ Κλυνν
Μάρτιος 1998»
Ακολούθησαν επτά ατομικές εκθέσεις:
- Δεύτερη ατομική έκθεση: Τον Δεκέμβριο του 2008 παρουσιάζει στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Ιανός» στη Θεσσαλονίκη 32 επιλεγμένα έργα (ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά), με τον τίτλο «Με τα χρώματα του Χάρρυ».
- Τρίτη ατομική έκθεση: 7-22 Ιουλίου 2009 στο Πλωμάρι Λέσβου, στην «Αίθουσα Τέχνης Βενιαμίν ο Λέσβιος», με 20 έργα κυρίως μεγάλων διαστάσεων (ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος: «Με το χέρι στην καρδιά».
- Τέταρτη ατομική έκθεση: 12-25 Νοεμβρίου 2009 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στον πολυχώρο τέχνης Remezzo, με 50 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Μεταμεσονύκτιος παράστασις».
- Πέμπτη ατομική έκθεση: 14 Απριλίου – 8 Μαΐου 2010 στην Art Gallery της Αθανασίας Πεφτουλίδη, στην Αλεξανδρούπολη, με 35 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Θίασος χρωμάτων».
- Έκτη ατομική έκθεση: 17-28 Μαΐου 2010 στην F Gallery (Καρδίτσα). Παρουσιάστηκαν 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Σκονισμένη ακτή».
- Έβδομη ατομική έκθεση: 1-10 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα τέχνης του «Mediterranean Village Hotel & Spa» στην Παραλία Κατερίνης, με 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Από το 1 μέχρι το 20».
- Όγδοη ατομική έκθεση: 22 Δεκεμβρίου 2012 – 4 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Λιτόχωρο) με 10 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Μνήμες».
Άλλωστε, και μερικοί από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της εποχής μας (Φασιανός, Σταθόπουλος, Πανταλέων, μεταξύ άλλων) υπήρξαν στενοί φίλοι του.
Ακολουθούν λίγοι ακόμα πίνακες, όπως τους είχε αναρτήσει ο Χάρρυ Κλυνν στο harryklynn.blogspot.gr.