Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ποντιακής κουζίνας στην ημερίδα που διοργάνωσε, πριν από λίγες μέρες, η δραστήρια Λέσχη Ποντίων ν. Καβάλας στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της, παρουσία της θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, εκπροσώπων φορέων, ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων, μελών και φίλων.
Η Έλενα Χατζηλαζαρίδου, υποψήφια Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Bsc, μέλος και χορεύτρια της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας παρουσίασε το μεγαλείο της ποντιακής κουζίνας και τη διατροφική της αξία.
Την ίδια ώρα οι Πόντιες νοικοκυρές της Λέσχης με μεγάλη αγάπη, μεράκι, τέχνη και σοφία παρασκεύασαν ποντιακά εδέσματα και έστρωσαν τραπέζι με το συντονισμό της σεφ και ιδιοκτήτριας της Σχολής Μαγειρικής La Maison de Gourmet Μαρίας Παπανικολάου, «αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική ταυτότητα του Πόντου και ενεργοποιώντας τη μνήμη της γεύσης για τους Πόντιους και τη σύνδεση με τις αλησμόνητες πατρίδες!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Λέσχης.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν: ο Σύλλογος Ποντίων Προαστίου «Οι Αργοναύτες» με χοροδιδάσκαλο τη Δέσποινα Κεσαπίδου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» με χοράρχη τον Νίκο Μπογιάρη και η χορωδία της Λ.Π.Ν. Καβάλας με χοράρχη την Παρθένα Καζαντζίδου και λυράρη τον Τάσο Τσακλίδη αποδίδοντας μελωδίες, τραγούδια και χορούς, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και τις αξίες της παράδοσής μας.
Το καλό ποντιακό φαγητό ακολούθησε φοβερό ποντιακό γλέντι με πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες Αντώνη Σιδηρόπουλο (λύρα-τραγούδι), Βαγγέλη Καζαντίδη (λύρα), Τάσο Τσακλίδη (λύρα), Τάσο Κεκρίδη (νταούλι), Χρήστο Θεοδωρίδη (νταούλι) και Λευτέρη Καρατερζίδη (πλήκτρα).
«Ο πρόεδρος Μιχάλης Τσουλφίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν από καρδιάς όσους τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην επιτυχία της γιορτής της γεύσης, της μουσικής, του χορού και του πολιτισμoύ!», αναφέρεται στην ανάρτηση της Λέσχης στο facebook.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Λέσχης και δείτε περισσότερες φωτογραφίες: