Στην Ελλάδα αφιερώνει τα χρυσά μετάλλια που κέρδισε σε δίσκο, ακόντιο και σφαίρα η χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων και πανευρωπαϊκών ρεκόρ Τάνια Κεραμυδά στο 1ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που ολοκληρώθηκε στο Jesolo της Ιταλίας.
Η Λοχίας (ΠΖ) του Στρατού Ξηράς Τάνια Κεραμυδά ήταν η μοναδική από τις Ένοπλες Δυνάμεις που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου του CISM για παρααθλητές.
«Το να σε επιλέγουν και να σε εμπιστεύονται να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και τη σημαία σου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι τεράστια τιμή και ευθύνη. Αφιερωμένα στη χώρα μου και τα τρία χρυσά μετάλλια!»
«Θέλω όλοι να θυμούνται ότι όσες δυσκολίες κι αν έρθουν, είτε μικρές είτε μεγάλες, δεν πρέπει ποτέ να παρατούν την προσπάθεια τους».
«Με τη βοήθεια του Θεού, με ταπεινότητα και πολλή δουλειά, η προσπάθεια για πιο μακριά συνεχίζεται. Η ζωή είναι πάντα μια προσωπική επανάσταση, να μην τα παρατάτε ποτέ!», δήλωσε η αθλήτρια μετά τις νίκες της και δεν παρέλειψε να δώσει θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Ανθυπαστυνόμο της ΕΛΑΣ Φώτιο Ντίμερη, τον έτερο παρααθλητή που συμμετείχε στους ίδιους αγώνες.
Υπενθυμίζουμε ότι η Τάνια Κεραμυδά κατέχει στον Ακοντισμό (F57) ευρωπαϊκό ρεκόρ (2023) και 2η σε παγκόσμιο επίπεδο επίδοση, ενώ είναι τέσσερις φορές χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (2020,2021,2022, 2023).
Φέτος έχει ήδη σημειώσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη νέα της κατηγορία στο ακόντιο F56 και η βολή της, μάλιστα, στα 19,83μ., της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο (17-25), στο Κόμπε της Ιαπωνίας.
Νέο πανελλήνιο ρεκόρ (2024) σημείωσε και στη Δισκοβολία, στην οποία έχει αναδειχθεί δύο φορές 1η Πανελληνιονίκης (2022, 2023). Επιπλέον είναι 1η Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία F57 (2022, 2023), ενώ αγωνίστηκε και στα 100μ. όπου κατετάγη επίσης 1η Πανελληνιονίκης το 2020 και το 2021.
Στόχος τώρα είναι η πρόκρισή της στην Παραολυμπιάδα στο Παρίσι.
Ξεκίνημα από τη Νεάπολη
Η Τάνια Κεραμυδά άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, στο δήμο Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στην κολύμβηση και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου, για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, συνέχισε από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. Έκτοτε, τα χρυσά μετάλλια και τα πανελλήνια και πανευρωπαϊκά ρεκόρ σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και πλέον παγκόσμια πρωταθλήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο.