Οκτώ χρόνια έμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη, και εκεί όπως φαίνεται δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να περάσει από την τρομοκρατία στον σκληρό ποινικό χώρο, μετά την αποφυλάκισή του.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι εξέτισε μέρος τη ποινής του δίπλα σε «βαριά ονόματα» του οργανωμένου εγκλήματος, όπως –μεταξύ άλλων– τους δολοφονημένους Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο, που τότε ήταν κι εκείνοι έγκλειστοι.
Μάλιστα, ο Στεφανάκος είχε εκφράσει τη στήριξή του στα συλληφθέντα στελέχη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», αναφέροντας σε συνέντευξή του, το 2018, ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά».
Και τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, όμως, εξέφραζαν δημόσια την εκτίμηση και τη φιλία τους προς τον επονομαζόμενο «Νονό των Νονών».
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ενώ είχε καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα σε 76 χρόνια κάθειρξης, ο πρώην τρομοκράτης εξέτισε μόνο 8, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί το 2019 αφού έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.
Έτσι λοιπόν, ένα ηγετικό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε τόσο βαριά καταδίκη, που δήλωνε πάντα αμετανόητος και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του σε 250 επιθέσεις, ήταν ελεύθερος και –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών– φέρεται να ετοιμαζόταν για ένα ακόμα ηχηρό χτύπημα.
Η σχέση με τον «Ράμπο»
Με τον δολοφονημένο στον Κορυδαλλό Βασίλη Ρουμπέτη, το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων.
Από την έρευνα είχε προκύψει πως ο επονομαζόμενος «Ράμπο» μετά τη δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της Greek Mafia από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη ως αντίποινα.
Ερευνάται αν σε αυτό έλαβε τη βοήθεια του πρώην τρομοκράτη.
Φοβόταν πως θα ήταν ο επόμενος
Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» από τους ομογενείς στον Κορυδαλλό, το ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στη Θεσσαλία. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η έρευνα άλλωστε για τη μαφία των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων παραμένει σε εξέλιξη και ο «κύκλος του αίματος» δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί.