Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων προσφέρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο στις υπαλλήλους της ελληνική εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γιγάντων της παγκόσμιας τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, η Facebook που έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτή την πρακτική. Επέλεξε αυτό το πρωτότυπο δώρο ως μια συμβολική κίνηση, με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες εταιρίες και να ξεκινήσει η ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από ένα θέμα για το οποίο υπάρχει άγνοια.
Το ΔΣ της ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, Αθηνών-Θεσσαλίας και Κρήτης, αποφάσισε να προσφέρει στο εξής δωρεάν την κατάψυξη των ωαρίων τους σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στις εταιρείες.
Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα τους επιτρέψει να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση μέχρι να αισθανθούν έτοιμες ή μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους, σε ένα εύλογο, βέβαια, διάστημα.
Σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρέστη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως «Από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας είχα την τύχη να καταλάβω καλά, πόσο η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια σπουδαία ιατρική πράξη και σε εποχές με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικά αναγκαία. Αυτή η πρωτοβουλία μου αρέσει πολύ, ως υπουργού Εργασίας. Είναι ένα ωραίο δώρο για τις εργαζόμενες».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα δώρο που αφορά στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να μην θέλουν αυτή τη στιγμή να τεκνοποιήσουν, και επειδή το νεαρό της ηλικίας τους, τους δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία με ασφάλεια αργότερα, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη προσφορά από πλευράς της επιχείρησης».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και γγ της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος, τόνισε: «Προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλες τις εργαζόμενες μας να καταψύξουν δωρεάν τα ωάριά τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο στις υπαλλήλους τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας τέτοιες πρακτικές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου, αφενός να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ολοένα και περισσότερο φθίνοντος αριθμού γεννήσεων, αλλά και να βοηθήσουν στη διατήρηση και ουσιαστικότερη εμπέδωση του δικαιώματος των γυναικών στις ενημερωμένες επιλογές που έχουν».