Με πέντε μετάλλια ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Grappling στην κατηγορία Νο Gi για την ελληνική αποστολή στο Λουτράκι. Οι Έλληνες βετεράνοι θριάμβευσαν, καθώς κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια κι ένα χάλκινο, αποδεικνύοντας ότι παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε δύο φορές προς τιμήν των Γιάννη Καργιωτάκη και του Σάββα Καρυπίδη. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Γιώργος Κελασίδης και Δημήτρης Ζαφειράτος, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Μπεχλιούλης.
«Χρυσός» ο Καργιωτάκης
Τον τίτλο που του έλειπε όταν ήταν στην κατηγορία των ανδρών, κατέκτησε ως βετεράνος ο Γιάννης Καργιωτάκης. Στην κατηγορία των 130κ. για τους βετεράνους έως 40 ετών ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες αποδείχθηκε ανίκητος στον όμιλο που συμμετείχε και με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κατέκτησε εύκολα τον τίτλο του πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Grappling.
Στον δεύτερο αγώνα, ο Καργιωτάκης επικράτησε 6-0 του Αμερικανού Άντονι Οκόλι, ενώ είχε ξεκινήσει με επιβλητικό τρόπο στον όμιλο με 10-0 επί του Ιρανού Καρίμ Νεζαντπορχοσέιν.
Παγκόσμιος ο Καρυπίδης
Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη οργάνωση για την Ελλάδα ήρθε από τον Σάββα Καρυπίδη. Στην κατηγορία των 92κ. (έως 40 ετών) έγινε απευθείας τελικός λόγω μικρής συμμετοχής, με το Έλληνα παλαιστή να κάμπτει την αντίσταση του Ραμαζάν Κουσαΐνοφ από το Καζακστάν με 5-2.
Διπλή επιτυχία με Κελασίδη και Μπεχλιούλη
Ο Γιώργος Κελασίδης ήταν ο νικητής στο ελληνικό «εμφύλιο» των 77κ. (έως 40 ετών) κόντρα στον Δημήτρη Μπεχλιούλη με 13-2 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με τον Κελασίδη να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο Καζάκος Μπεκμπολάτ Μπαϊναζάροφ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας νωρίτερα επικρατήσει και των δύο Ελλήνων στον όμιλο της κατηγορίας.
«Ασημένιος» ο Ζαφειράτος
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Ζαφειράτος που είχε εξασφαλίσει από νωρίς το μετάλλιο και αγωνίστηκε για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Έλληνας παλαιστής στα -100κ (βετεράνοι έως 45 ετών) ήρθε ισόπαλος 3-3 στον πρώτο αγώνα του στον όμιλο επί του Καναδού Αχμέντ Μανσούρ, αλλά πήρε τη νίκη υπερτερώντας στα τεχνικά σημεία που κέρδισε.
Στη συνέχεια προηγήθηκε 2-0 του Σιλβίνο Μπαρμπόσα όταν ο Ισπανός τραυματίστηκε στο γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει 3:22 πριν το τέλος του αγώνα. Στον τρίτο αγώνα του ομίλου που είχε και τον χαρακτήρα του τελικού ήταν κόντρα στον Ρουμάνο Μιρτσέα Κουμπλεσάν που μαζί με τον Ζαφειράτο είναι οι μοναδικοί αήττητοι στον όμιλο. Ο Ζαφειράτος προσπάθησε αλλά τελικά ο Ρουμάνος επικράτησε 5-0 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο , με τον Έλληνα να παίρνει το ασημένιο.
Δύο ήττες γνώρισε ο Αμίρ Αλλάχ στον Α’ όμιλο των -77κ. (έως 45 ετών) από τους Καζάκους Καϊράτ Γερζεκένοφ και Οϊράτ Μαχμέτοφ.
Στα 92κ. (έως 50 ετών) ο Νίκος Πανούτσος στον όμιλο της κατηγορίας γνώρισε τρεις ήττες, από τους Αμερικανούς Στίβεν Ναγκλόσκι και Ρίτσαρντ Κέλι και τον Ισπανό Ταμάγιο Μεχίας με 6-0.