Έχουν κύμινο. Έχουν κάρι. Έχουν πιπέρι καγιέν, κανέλα και μπαχάρι. Κοινώς, μοσχοβολούν Ανατολή. Αυτά τα πικάντικα κρεατοπιτάκια σίγουρα θα σας ξετρελάνουν, και τώρα το καλοκαίρι θα γίνουν ο αγαπημένος σας …μπιρομεζές!
Για να σβήσετε την αψάδα, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ντιπ γιαουρτιού ή απλώς με κρύα ντομάτα.
ΥΛΙΚΑ
για τα πικάντικα κρεατοπιτάκια
8 φύλλα κρούστας |
80 γρ. βούτυρο |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο) |
2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα) |
2 κ.σ. φρυγανιά |
αλάτι |
για το μίγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. κύμινο |
1 κ.γ. σκόνη κάρι |
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν |
2 πρέζες κανέλα |
1 πρέζα μπαχάρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
- Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
- Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και την διπλώνουμε.
- Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση (πρέπει να είναι πολύ λεπτά, σαν πουράκια).
- Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά, απλώς τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
- Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
- Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 20-25’, να ροδίσουν καλά.