Οκτώ τηλεοπτικές αναμετρήσεις μετρά συνολικά στη χώρα μας η ιστορία των debate. Η αρχή έγινε το 1996, με τον Κώστα Σημίτη και τον Μιλτιάδη Έβερτ. Ο κάθε αρχηγός είχε στη διάθεσή του 2 λεπτά για να απαντήσει σε ερωτήσεις, και δεν μπορούσε να απευθυνθεί στον αντίπαλό του.
Στην πρώτη θέση ήταν τα εθνικά θέματα –στη σκιά της κρίσης των Ιμίων–, και η οικονομία.
Το 2000 ενώπιος ενωπίω βρίσκονται Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής, με την οικονομία στην πρώτη θέση της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Το 2004 το debate περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: Κώστας Καραμανλής (ΝΔ), Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), Νίκος Κωνσταντόπουλος (Συνασπισμός) και Δημήτρης Τσοβόλας (ΔΗΚΚΙ), απαντούν σε ερωτήσεις χωρίς διάλογο.
Το 2007 αντιμέτωποι βρίσκονται και πάλι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα, και πλέον ο Αλέκος Αλαβάνος ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον ΛΑΟΣ και ο Στέλιος Παπαθεμελής από την τότε Δημοκρατική Αναγέννηση. Μείζον ζήτημα, οι φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.
Το 2009 διεξήχθησαν δύο debate, το ένα με την παρουσία όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των οικολόγων, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται πλέον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και το δεύτερο με τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου. Επιτρέπονται πλέον ερωτήσεις αρχηγού προς αρχηγό.
Το τεταμένο κλίμα του 2012 δεν επέτρεψε την διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ ούτε τον Ιανουάριο του 2015 οι πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 διεξήχθησαν δύο debate. Στο πρώτο συμμετείχαν επτά πολιτικοί αρχηγοί (Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Πάνος Καμμένος), και στο δεύτερο «μονομάχησαν» Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.