Στις 24 Απριλίου κάθε χρόνο τιμούμε την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και το pontosnews.gr αποφάσισε να αφιερώσει τις Παρασκευές αυτού του μήνα στην αρμενική κουζίνα.
Κάνουμε την αρχή σήμερα με το αρμενικό Sokhov hats (κρεμμυδόψωμο), μια συνταγή νηστίσιμη, λόγω Σαρακοστής, που μπορούμε όμως με μικρές παραλλαγές να την απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Τα καρύδια, για παράδειγμα, μπορούν να αντικατασταθούν από τυρί.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
2 φλ. αλεύρι |
1 φλ. χλιαρό νερό |
2 κ.σ. προζύμι |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 κ.γ. ζάχαρη |
1 κ.γ. αλάτι |
για τη γέμιση
2 κρεμμύδια |
½ φλ. καρύδια |
κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
αποξηραμένο βασιλικό |
αλάτι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 120′.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε σε δίσκους με πλάστη.
- Απλώνουμε τη γέμιση στον έναν δίσκο, κλείνουμε με τον άλλο, και ενώνουμε καλά τις άκρες.
- Ψήνουμε σε ταψί ή σε τηγάνι.