Μία νέα εφαρμογή που παρέχει καθοδήγηση για τον ορθό τρόπο αλληλεπίδρασης με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές, τον «Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία», παρουσίασαν σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.
Ο «Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία» έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων, είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από 12 γλώσσες και διατίθεται δωρεάν.
Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για το «τι να κάνει», «τι να πει» και «τι να αποφύγει», οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία.
Η ελληνική έκδοση του Οδηγού, που παρουσιάστηκε σήμερα, απευθύνεται για πρώτη φορά σε όλους, επαγγελματίες (εξειδικευμένους και μη), αλλά και στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είτε οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο.
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες για το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που υποστηρίζει σε όλη την επικράτεια γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα ανήλικα παιδιά τους.
Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων δωρεάν είναι η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τον «Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία» εδώ ή να κατεβάσετε την εφαρμογή σε Android και iOs.