Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστου Ράμμου στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.
Η κατάθεση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης. Ήταν κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Ράμμος τόνισε ότι η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημα της ΑΔΑΕ για έλεγχο, προσθέτοντας ότι «υπήρχε άρνηση συνεργασίας», και κάνοντας λόγο για έναν τοίχο σιωπής.
Μάλιστα, φέρεται να περιέγραψε και την άρνηση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βίκυς Βλάχου να δώσει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, εξηγώντας ότι υπάρχει μια προσπάθεια σύγχυσης σχετικά με το αίτημα προς την εταιρεία Wind για την ταυτοποίηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Είπε ακόμα ότι με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Αυγούστου και το νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο δεύτερος εισαγγελέας που θα πάει στην ΕΥΠ δεν θα μπορεί να ενημερώνεται για την αιτιολογία και τους λόγους μιας επισύνδεσης.
Ακόμα ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να επιβεβαίωσε ότι στέλεχος της ΑΔΑΕ ζήτησε να ελεγχθεί το κινητό του για το ενδεχόμενο παρακολούθησης.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ δήλωσε: «Αυτό που προκύπτει είναι ότι έχουμε να κάνουμε αποδεδειγμένα πλέον με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη».
Σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, ημέρα κατάθεσης της καταγγελίας Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση από το Predator, «ο τότε διοικητής της ΕΥΠ έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων».
Η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται με την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.