Παραδοσιακό μεν, μοντέρνο δε. Αυτό είναι το νηστίσιμο γλυκό που φτιάχνουμε σήμερα στους «Μαγειρικούς διαλόγους» και δεν είναι άλλο από τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Μόνο που ο χαλβάς μας έχει και φουντούκια και σοκολάτα. Ξέρετε καλύτερο συνδυασμό;
1 κούπα ηλιέλαιο |
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό |
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό |
3 κούπες ζάχαρη |
4 κούπες νερό |
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας |
150 γρ. φουντούκια |
1 κ.γ. κανέλα |
- Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο.
- Μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να μυρίζει προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά από 5 λεπτά το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις ο χαλβάς αρχίζει να δένει και να βγάζει φουσκάλες, προσθέτουμε την κανέλα, τα φουντούκια και τη σοκολάτα.
- Όταν ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή ταψί και το αφήνουμε για λίγες ώρες να σταθεροποιηθεί.
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε οποιονδήποτε ξηρό καρπό μας αρέσει.
- Μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε επιπλέον είτε με γαρύφαλλο, είτε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, είτε με ροδόνερο ακόμα και με κάρδαμο.
Δείτε το βίντεο της συνταγής:
Σάββας Καρίπογλου