Με μία κρύα σάλτσα από την Κωνσταντινούπολη συνεχίζουν το ταξίδι τους στην πολίτικη κουζίνα οι «Μαγειρικοί διάλογοι».
Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη.
Μπορεί να γίνει όσο πικάντικη θέλετε και συνοδεύει ιδανικά τα κρεατικά αλλά όχι μόνο αυτά.
5 ψητές πιπεριές Φλωρίνης |
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες |
1 μεσαίο κρεμμύδι |
Μισή κούπα μαϊντανό |
1 σκελίδα σκόρδο |
4 κ.σ. ελαιόλαδο |
3 κ.σ. χυμό λεμόνι |
2 κ.σ. πετιμέζι |
3 κ.γ. αλάτι |
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά |
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο |
Μισό κ.γ. πιπέρι μαύρο |
1. Πολτοποιούμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Μέσα ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι.
2. Τέλος προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Σάββας Καρίπογλου