Φίνα κρέμα με ροδόνερο ή κρέμα με πολίτικο αέρα είναι μόνο δύο από τους… ορισμούς που δίνουν οι καλά γνωρίζοντες στο μαλεμπί ή μουχαλεμπί κατά άλλους, που φτιάχνουμε σήμερα στους «Μαγειρικούς διαλόγους».
Η παρασκευή είναι εύκολη και το αποτέλεσμα απίστευτο.
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες |
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό |
1 κούπα ζάχαρη |
5 κ.σ. κορνφλάουρ (νισεστέ) |
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα |
1 κ.γ. ροδόνερο |
1. Ζεσταίνουμε το γάλα –κρατάμε λίγο κρύο γάλα για να αραιώσουμε το κορνφλάουρ– και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
2. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ροδόνερο και τη μαστίχα ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Αραιώνουμε το κορνφλάουρ με το γάλα και το ρίχνουμε μέσα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
4. Σερβίρουμε σε μπολάκια και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
Σάββας Καρίπογλου