Ο Σάββας Καρίπογλου προτείνει έναν εύκολο τρόπο για να… αξιοποιηθούν τα μελομακάρονα που περίσσεψαν – εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κουραμπιέδες, ή μίγμα από μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Για αυτά τα ταχινοπιτάκια χρειάζονται μόλις τρία βασικά υλικά. Έτσι προκύπτει ένα εξαιρετικό πρωϊνό ή ένα συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι.
10 φύλλα κρούστας (ή τύπου Βηρυτού) |
500 γρ. ταχίνι |
500 γρ. μελομακάρονα |
- Σε κάθε φύλλο απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με τριμμένα μελομακάρονα.
- Τυλίγουμε σε φλογέρα και έπειτα σε σαλίγκαρο.
- Ψήνουμε στους 160°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Συμβουλές
- Μπορούμε να προσθέσουμε οποιονδήποτε ξηρό καρπό.
- Μπορούμε να σιροπιάσουμε τα ταχινοπιτάκια (1 μέρος ζάχαρη με 2 μέρη νερό), βυθίζοντάς τα για 1 λεπτό. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο, και τα πιτάκια καυτά.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή με μπαχαρικά, όπως μαστίχα και μαχλέπι.