Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας. Ο «θείος», όπως ήταν γνωστός στους δημοσιογραφικούς κύκλους, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19· και αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό εξέφραζε αμφιβολίες –«φόβους» λένε οι συνεργάτες του– αναφορικά με τα εμβόλια.
Ιδιαίτερη προσωπικότητα, που συχνά ξεπερνούσε τα όρια λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του, ο Γιώργος Τράγκας πριν σχεδόν έναν χρόνο προχώρησε στην ίδρυση του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι πολίτες».
Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, ή δούλεψαν για λογαριασμό του στις εκδοτικές ή διαφημιστικές προσπάθειες που έκανε, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: οι μεν τον λάτρεψαν, οι δε τον μίσησαν. Οι περισσότεροι συμφωνούν, πάντως, ότι ήταν ένα σχολείο, έστω και με σκληρά μαθήματα.
Ο γυναικολόγος πατέρας του ήθελε να τον κάνει γιατρό. Εκείνος ονειρευόταν τον εαυτό του σχεδιαστή μόδας, γι’ αυτό έφυγε στην Ιταλία για σπουδές. Η «σοβαρή» εμπλοκή του με το χώρο του Τύπου ήταν στη Βραδυνή, όπου έκανε αστυνομικό ρεπορτάζ.
Το δημοσιογραφικό του αισθητήριο, που συχνά αποδείχθηκε αλάνθαστο, καλλιεργήθηκε με τα χρόνια. Το όνομά του όμως άρχισε να συζητείται το 1988 όταν προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες στην είσοδο της μονάδας που νοσηλευόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο νοσοκομείο «Χέρτφιλντ» του Λονδίνου.
Όμως έγινε αντιληπτός από τον γραμματέα στο ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Ζιάγκα, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις στον Τύπο και ο Γιώργος Τράγκας άρχισε να γίνεται γνωστός.
Αν και για ένα διάστημα ήταν στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα νέα από το αστυνομικό δελτίο, ουσιαστικά η καριέρα του απογειώθηκε χάρη στο ραδιόφωνο. Η πρωινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε… τρελά νούμερα, πρωτοφανή για την ελληνική ραδιοφωνία, και εκείνος έδινε ρεσιτάλ κατά της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 8:00 το πρωί τελείωνε την εκπομπή του και στις 8:15 η Ρηγίλλης και το Μαξίμου έβγαζαν ανακοινώσεις κατά του Γιώργου Τράγκα.
Στην επιτυχία του, εκτός από τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, συντέλεσε και το γεγονός ότι η εκπομπή ήταν ένα ραδιοφωνικό σόου αμερικανικού τύπου, και εκείνος ένας δημοσιογράφος-περφόρμερ. Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι εκπομπές στον FLASH 96,1, μόνο που τότε στο στόχαστρο ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Δήμητρα Λιάνη.
Εκτός από τις εφημερίδες Χώρα και Ανεξαρτησία δημιούργησε και το περιοδικό Crash, ενώ είχε στήσει και πολλές διαφημιστικές εταιρείες. Αίσθηση προκαλούσε και η τηλεοπτική του εκπομπή «Χωρίς αναισθητικό», η οποία από τον ΣΚΑΪ μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1.
Στο παρελθόν υπήρξε και εκδότης τριών αθλητικών εφημερίδων, της Derby, της Score Live και της Double. Είχε άλλωστε ξεκινήσει την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός συντάκτης.
Είχε αρκετές περιπέτειες με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και με τα περιουσιακά του στοιχεία και το πόθεν έσχες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατάφερνε να «ισορροπεί» επαγγελματικά σε συγκροτήματα διαφορετικών επιχειρηματιών με διαφορετικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι με μια εφημερίδα που είχε το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερησίου Τύπου κατάφερνε να παίρνει το 6% της διαφημιστικής πίτας και μάλιστα επί ΠΑΣΟΚ στο οποίο ασκούσε την πιο σκληρή κριτική.
Αυτοί που τον γνώρισαν έχουν να λένε πως ήταν εργασιομανής αλλά και ευέξαπτος και «σφιχτός» με τα χρήματα όταν έπρεπε να πληρώσει και όχι όταν έπρεπε να ξοδέψει. Επίσης τονίζουν ότι ήταν άριστος διαπραγματευτής και άψογος χειριστής της ψυχολογίας του συνομιλητή του.