Το πώς υπέταξε τον Ρώσο αντίπαλό του στα τελευταία δευτερόλεπτα και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο πρωτάθλημα U23 που έγινε στο Βελιγράδι περιέγραψε ο Γιώργος Πιλίδης, ο οποίος δεν κρύβει ότι κάνει όνειρα για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.
«Από τα πέντε ματς που έκανα, τα τρία τα νίκησα στα τελευταία δευτερόλεπτα! Το κάνω συχνά αυτό. Έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση και κουράζονται οι άλλοι στο τέλος των αγώνων. Με τον Ρώσο στον τελικό έχανα 3-2, έμενε μισό λεπτό, του τράβηξα το κεφάλι για να πάρω δύο πόντους και αυτός για να γλιτώσει μου τράβηξε το μαγιό. Κάτι αντικανονικό. Και πήρε ποινή. Το ματς έληξε 3-3. Στην ισοπαλία μετράει αυτός που πήρε τον τελευταίο πόντο», είπε στο Φως και στον Θέμη Σινάνογλου το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης.
Πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία των 65 κιλών από αυτή των 57 και σίγουρα δεν αισθάνεται να απειλείται: «Σιγά τους δυνατούς! Ο πιο έξυπνος θα κερδίσει και ο πιο καλά προπονημένος. Οι Έλληνες είναι πιο δυνατοί, αρκεί να το πιστέψουν».
Αν και αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά τραυματίας, σημείωσε ότι δεν του αρέσει να κλαίγεται για τις ελλείψεις που υπάρχουν, και οι οποίες πάνε πίσω την ελληνική πάλη. «Δεν έχουμε μασέρ, δεν έχουμε την κατάλληλη φυσικοθεραπεία, δεν έχουμε γιατρούς. Είμαστε η μόνη αποστολή που πάμε στους διεθνείς αγώνες χωρίς όλα αυτά και έχουμε μόνο έναν προπονητή για δέκα άτομα», εξήγησε.
Ο αντίπαλος του Γιώργου Πιλίδη ήταν από το Νταγκεστάν, «την πιο δυνατή σχολή του κόσμου», ενώ τόνισε ότι οι Καυκάσιοι είναι επίσης πολύ καλοί στην πάλη, και μετά οι Αμερικανοί και οι Ιρανοί.
Η οικογένειά του κατάγεται από την Τραπεζούντα, ο παππούς του –που τον έβαλε στο άθλημα– ήρθε από το Καζακστάν στον Ασπρόπυργο μιλώντας μόνο ποντιακά. Ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα ομοιογενές περιβάλλον και σημειώνει πως αυτό που θεωρεί το μεγάλο του ατού, το… συστατικό που του δίνει αυτοπεποίθηση, είναι το ποντιακό αίμα. «Είμαστε σκληροί οι Πόντιοι», πρόσθεσε.
Ο Γιώργος Πιλίδης αν και 21 ετών ζει μια σπαρτιατική ζωή με τρεις προπονήσεις την ημέρα όταν είναι στην πολύμηνη διαδικασία προετοιμασίας ενόψει των αγώνων. Μέχρι σήμερα έχει δέκα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αριθμός-ρεκόρ για κάποιον Έλληνα παλαιστή στην ηλικία του.