Μια άλλη Ελλάδα, τη Μεγάλη Ελλάδα αποτυπώνει γαλλικός χάρτης του 1920 που δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.
Η πρώτη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, για την οποία υπάρχουν στοιχεία, έγινε το 2013 από τον τότε υποψήφιο διδάκτορα και νυν πολιτικό αναλυτή και ιστορικό Νίκολας Ντάνφορθ.
Όπως σημειώνει ο Ντάνφορθ, το 1919, οι Βρετανοί ανησυχούσαν για την αντίσταση των Τούρκων εθνικιστών καθώς επίσης και ότι οι ιταλικές δυνάμεις θα επιχειρούσαν να καταλάβουν τη Σμύρνη. «Έτσι ενθάρρυναν τους Έλληνες να στείλουν στρατεύματά τους στη Σμύρνη και καταλάβουν τμήμα της Μικράς Ασίας. Οι Έλληνες από καιρό διεκδικούσαν αυτή την περιοχή, βασιζόμενοι στον ελληνόφωνο και ορθόδοξο πληθυσμό αλλά και στην ιστορική σημασία αυτών των εδαφών στην Κλασική Εποχή. Οι Βρετανοί ήθελαν πολύ να δουν την Ελλάδα να σταθεροποιεί τα εδαφικά κέρδη της, προελαύνοντας στην Ανατολία για να διαλύσουν στο εθνικιστικό κίνημα», τονίζει σε παλαιότερη ανάρτησή του για τον χάρτη.
Σε κάθε περίπτωση σημειώνει, «Δύσκολα κοιτάει κανείς το χάρτη χωρίς να σκεφτεί, πόσο ανθεκτική θα μπορούσε να είναι μια ελληνική νίκη, το 1922. Με δεδομένες τις γεωγραφικές και δημογραφικές δυναμικές θα ήταν αναπόφευκτο η Τουρκία να πάρει πίσω τα εδάφη της, έτσι κι αλλιώς;».