Aιματοβαμμένο δώρο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.
Το 1922 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η δεύτερη και σφοδρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι κοινωνίες σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και η ΗΠΑ ευαισθητοποιήθηκαν και οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών άρχισαν να ασκούν πιέσεις στο Μουσταφά Κεμάλ να σταματήσει τις σφαγές.
Μάλιστα από το 1919 είχε κυκλοφορήσει και η Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που είχε ντοκουμέντα για τους διωγμούς και της σφαγές της πρώτης φάσης της Γενοκτονίας (1914-1918) και οι κοινωνίες ήταν πιο ευαισθητοποιημένες.
Τότε, η κεμαλική Τουρκία και συγκεκριμένα η «Εθνοσυνέλευση του Μεγάλου Τουρκικού Έθνους», αποφάσισε να εκδώσει έναν τόμο στα γαλλικά και στα τουρκικά, με τίτλο PONTUS MESELESI, που σημαίνει το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, έναν τόμο προπαγάνδας, για να καλύψει τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων που ήταν εν εξελίξει κυρίως στην περιοχή του Πόντου.
Το βιβλίο, που ήταν γραμμένο στα γαλλικά, το έστειλε ο Μουσταφά Κεμάλ δια των διπλωματικών του αντιπροσωπειών σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, σε διπλωμάτες και ξένα ΜΜΕ.
Χθες ο Ερντογάν, ακολουθώντας την πεπατημένη, με μόνη διαφορά την αλλαγή της γλώσσας, από τα γαλλικά στα αγγλικά και εκδότη την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι τη Βουλή, έκανε ακριβώς το ίδιο.
Ο Ερντογάν, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις του νοσοκομείου της πόλης Αφρίν, όπου σκοτώθηκαν έντεκα άτομα, ενέργεια που έκανε για να ρίξει την ευθύνη στους Κούρδους και να εκλιπαρήσει από τον Μπάιντεν να πάψει να τους στηρίζει, έκανε… δώρο στους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ένα αντίστοιχο βιβλίο προπαγάνδας, με τίτλο Τurkey’s fight against terrorism. Ένα βιβλίο με το οποίο θέλει να καταστήσει συνενόχους στα εγκλήματά του εναντίον των Κούρδων όλους τους ηγέτες και τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Αν υπήρχε λίγη τσίπα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε καν να δεχτούν να πιάσουν στα χέρια τους ένα τέτοιο καταματωμένο «δώρο», με τα αίματα των Κούρδων, γιατί απλά και μόνο η αποδοχή ενός τέτοιου προπαγανδιστικού βιβλίου, σε καθιστά συνένοχο, πόσο μάλλον η ανοχή στις γενοκτόνες πολιτικές της Τουρκίας, εναντίον ενός λαού 40 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς κράτος και ελεύθερη πατρίδα.
Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον ο Μπάιντεν, αφ’ ενός επειδή έχει κάνει εξαγγελίες για συνασπισμό δημοκρατιών χωρών και αφ’ ετέρου επειδή αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου, να συνεχίσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ, γιατί αυτό σημαίνει κατά κάποιον τρόπο έστω και δια της… τεθλασμένης και στήριξη των Κούρδων της Τουρκίας και του Ιράν.