Πρότυπο ανδρείας και γενναιότητας αποτέλεσε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Γεώργιος Καρασούλης, ένας από τους τελευταίους ιερολοχίτες που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 97 ετών.
Ήταν ο πρώτος που αποβιβάστηκε στη Χίο κατά την απελευθέρωση του νησιού το 1944.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 16:00, στο Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου Χίου.
Γεννήθηκε το 1924 στο Νεχώρι της Χίου και κατατάχθηκε εθελοντής σε μονάδα πεζικού τον Μάιο του 1942. Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον τοπικό στρατιωτικό σχηματισμό της Χίου, την 96η ΑΔΤΕ, στις 5 Αυγούστου 1943 κατατάχτηκε στον Ιερό Λόχο Μέσης Ανατολής, προήχθη σε δεκανέα στις 17 Ιανουαρίου 1944 και στις 5 Απριλίου 1944 προήχθη στον βαθμό του λοχία εξ ανδραγαθίας. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1944 έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις στους Φούρνους Ικαρίας και στη Μυτιλήνη, στις 17 Οκτωβρίου 1944 προήχθη στον βαθμό του επιλοχία εξ ανδραγαθίας. Στις 23 Μαρτίου 1945 αιχμαλωτίστηκε στη Χάλκη και παρέμεινε αιχμάλωτος για 45 ημέρες μέχρι το πέρας του πολέμου στις 8 Μαΐου 1945 και απολύθηκε στις 31 Αυγούστου 1945. Του έχει απονεμηθεί ο πολεμικός σταυρός Γ΄ τάξεως.
«…Όταν ήρθαμε να απελευθερώσουμε το νησί το 1944, ήμουν στο πλοίο που πλησίαζε στο λιμάνι. Μπαίνει μπροστά ο συνταγματάρχης διοικητής μας και τρέχω δίπλα του με τον τσαμπουκά του ιερολοχίτη. Κύριε διοικητά του λέω, λοχίας Καρασούλης του Ιερού Λόχου, θέλω να βγω πρώτος στο νησί γιατί είμαι Χιώτης. Πέρνα μου λέει λοχία. Και βγήκα πρώτος στο νησί και σκύβω και φιλάω το χώμα της Χίου…», είχε πει, πριν από λίγα χρόνια, σε τιμητική εκδήλωση.
Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, με ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια «του συντοπίτη ιερολοχίτη και αντιστασιακού Γεωργίου Καρασούλη. Ο εκλιπών αποτέλεσε ένα πρότυπο ανδρείας και γενναιότητας υπερασπιζόμενος την πατρίδα. Αλησμόνητο το έργο του και το παράδειγμά του».