Με ένα φαγητό που σε πολλούς Πόντιους θύμισε τη… γιαγιά τους, ο Αλέξανδρος Ακριτίδης από τις Σέρρες πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του MasterChef 5.
Ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός που παράτησε το Πολυτεχνείο για τη μαγειρική, έφτιαξε ποντιακά ζυμαρικά βαρένικα τα οποία σέρβιρε με τάν’, ώστε να φύγει η έντονη γεύση του βουτύρου, όπως εξήγησε.
Μάλιστα, υπήρξε και ένας διάλογος με τον «τεμέτερον» Σωτήρη Κοντιζά για την ποντιακή κουζίνα που εκείνος έχει δοκιμάσει στην Άνω Πορόια Σερρών. Από τη μεριά του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε ότι είναι ένα φαγητό που έφτιαχνε ο παππούς του.
«Βρέθηκα μεταξύ “Ποντίων” σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής» ήταν το σχόλιο του Αλέξανδρου Ακριτίδη, που τώρα θα πρέπει να μαγειρέψει μία ακόμα φορά ώστε να βρεθεί και στο σπίτι του MasterChef.