Ο όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Oμολογητής γεννήθηκε γεννήθηκε το 1901 στο Χαντίκ της Τσάλκας, στη Γεωργία. Η οικογένειά του είχε βρει εκεί καταφύγιο διωγμένη από την Αργυρούπολη του Πόντου.
Ορφάνεψε μικρός, έγινε δόκιμος μοναχός στα 9 του χρόνια και στις 20 Ιουλίου 1919 εκάρη μοναχός. Στη Γεωργία κυνηγήθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς, συνελήφθη, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε για την πίστη του σε θάνατο, ως «εχθρός του λαού».
Από θαύμα απέφυγε την εκτέλεση, μαζί με άλλους κληρικούς.
Όλοι ενδεδυμένοι με λευκούς χιτώνες οδηγήθηκαν στον τόπο της εκτέλεσης, κοντά σ’ έναν γκρεμό. Οι δήμιοι πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον όλων των καταδίκων και μία σφαίρα χτύπησε στην εικόνα της Παναγίας που έφερε στο εγκόλπιό του ο γέρων μοναχός και εξοστρακίστηκε. Μια δεύτερη σφαίρα πέρασε κοντά από τον αυχένα του και τον τραυμάτισε ελαφρώς, ενώ μια τρίτη τον χτύπησε ελαφρά στο πόδι. Οι δήμιοι φοβήθηκαν και τον άφησαν ελεύθερο, σύμφωνα με το έθιμο «ως δεξάμενος τρεις σφαίρες και μη θανών».
Στις 8/9/1925 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και μετά από ολιγόχρονο παραμονή στη Ρωσία διέφυγε το 1930 στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκε στο χωριό Σίψα (σημ. Ταξιάρχες) Δράμας για να συνεχίσει τον λιτό θρησκευτικό βίο του.
Το 1939 ανοικοδόμησε την Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Σωτήρος, στην οποίο κατέφθαναν προσκυνητές από τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Το 1941 καταδικάστηκε και πάλι σε θάνατο, αυτή τη φορά από τους Βούλγαρους κατακτητές, επειδή προστάτευε το ποίμνιό του, αλλά και πάλι σώθηκε από θαύμα και δεν εκτελέστηκε.
Συνέχισε τον έντιμο θρησκευτικό βίο του και αποδήμησε εις Κύριον στις 4 Νοεμβρίου 1959, σε ηλικία 58 ετών. Τη στιγμή που παρέδιδε το πνεύμα του, εστράφη ως ικέτης στην εικόνα της Παναγίας και είπε: «Της ευσπλαχνίας την Πύλην άνοιξον, ευλογημένη Θεοτόκε».
Τα λείψανα του οσίου Γεωργίου, του προστάτη των Δραμινών, και καύχημα όλων των Ποντίων, πανηγυρικά ανεκομίσθησαν στις 9/2/2006 από τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο (Αποστολίδη) και τοποθετήθηκαν στο Καθολικό της Μονής.
H αγιοκατάταξή του έγινε το 2008 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Δράμα.