Το κεσκέκι, ένα παμπάλαιο έθιμο, διατηρήθηκε επί αιώνες σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Κεσκέκι, το οποίο παρασκευάζεται με κρέας, κοπανισμένο αποφλοιωμένο ολόκληρο στάρι και κρεμμύδια, μαγείρευαν επίσης σε όλη την Καππαδοκία, τον Πόντο και την Ερυθραία.
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής και το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής θα προσφέρουν το εορταστικό αυτό έδεσμα στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πλατεία 200 Ηρώων (πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ).
Τα καζάνια θα στηθούν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 στα Ξύλινα, όπου ο καθένας μπορεί να πάει και να βοηθήσει. Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 της ίδιας ημέρας.