για τα μπισκότα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη 10΄ να ξεκουραστεί.
- Δημιουργούμε μπαλάκια μέτρια σε μέγεθος (την ποσότητα την καθορίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας), τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με απόσταση μεταξύ τους, και στην επιφάνειά τους δημιουργούμε με τον αντίχειρά μας μια μικρή λακκουβίτσα.
- Ψήνουμε στους 180°, πάνω-κάτω αντιστάσεις με αέρα για 30΄ λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο).
για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε 5΄ ακόμα ώστε να δέσει. Το αφήνουμε στην άκρη για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
για το σιρόπιασμα
- Θέλουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου και τα μπισκότα ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο. Αφήνουμε κάθε μπισκότο μέσα στο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα, γυρνώντας τα μία φορά. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά και είναι έτοιμα.
⇔
Αν θέλουμε επιπλέον αρώματα στα μπισκότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο τριμμένο ή και σκόνη τζίντζερ.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε 100 γραμμάρια από αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.