Μεταξύ τυρού και αχλαδίου συζήτησαν για την πορεία των διμερών σχέσεων Αθήνας και Σκοπίων, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτικής της γειτονικής χώρας. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ που παρακάθησαν σε γεύμα, με αφορμή την έλευση του δεύτερου στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.
Ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύτηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η παρουσία του πρωθυπουργού των Σκοπίων στην Αθήνα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μετά το σχόλιό του ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει “δουλειές” με τη Βόρεια Μακεδονία. Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον “Μακεδονομάχο”, σήμερα μάθαμε διά στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει “Βορειομακεδονομάχος” και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη».
«Θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, «ότι σε κάτι έχει συνέπεια, επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα».
Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας που έβαλαν τη λέξη colotumba, στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο με όσα απίθανα υπόσχονταν και όσα έκαναν, τελικά έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική απάτη.
»Τι να θυμίσουμε; Το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, τη “Σεισάχθεια”, το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα/παρωδία; Οι ίδιοι μπορεί να θέλουν να τα ξεχάσουν, οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν!
»Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφισή της. Είχε δώσει μάχη να μην υπογραφεί και εν συνεχεία να μην κυρωθεί. Είχε προειδοποιήσει, όμως, ότι από τη στιγμή που θα κυρωθεί δεν μπορεί να αλλάξει, αφού η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς, κυρωμένες, συμφωνίες».