- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα καλύπτοντας με προσοχή τη βάση και τα τοιχώματά της. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από τριγύρω και προψήνουμε την τάρτα για 15΄.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο ψωμί (ή τη φρυγανιά) με το τυρί.
- Σε άλλο μπολ αραιώνουμε τον πολτό ελιάς με δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε την τάρτα με τον πολτό της ελιάς και τοποθετούμε από πάνω μια στρώση ντομάτες με τρόπο που να μισοσκεπάζουν η μία την άλλη, εναλλάσσοντας τις κόκκινες ντομάτες με πράσινες.
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα του τριμμένου τυριού και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση από ντομάτες.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μοιράζουμε στην επιφάνεια την κάπαρη και τις ελιές και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200°C για 15΄ ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή ή και κρύα.
- Πηγή: Σιμόνη Καφίρη / olivemagazine.gr.