- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάμε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά) και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε.
- Βάζουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό).
- Προς το τέλος βάζουμε αλάτι. Θέλουμε να μείνει με ζουμί για φτιάξουμε τη σάλτσα του. Από το ζουμί που έμεινε κρατάμε 1 φλ. για τα ζυμαρικά.
- Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κρέας. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω, να πάρει μια μικρή βράση.
- Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο που κρατήσαμε μαζί με μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
- Πηγή: foodmaniacs.gr.