Κουρκούτι μπίρας
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. μπίρα
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- Διαλύουμε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μίγμα (χυλός).
Κουρκούτι ούζου
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 3-4 κ.σ. ούζο
- Διαλύουμε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το ούζο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μίγμα.
Κουρκούτι με γάλα και αυγό
- 1½ φλ. αλεύρι
- 150ml γάλα
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 χτυπημένο αυγό
- Διαλύουμε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρις ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μίγμα
Κουρκούτι με κορν φλάουρ (του Λευτέρη Λαζάρου)
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 300 γρ. αλεύρι
- 620 ml μπίρα
- Διαλύουμε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μίγμα (χυλός).
Κουρκούτι με μαγιά (του Άκη Πετρετζίκη)
- 500 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κουτάκι μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φακελάκια μαγιά ξερή
- αλάτι
- 1½ κ.γ. ζάχαρη
- Ανακατεύουμε το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ της μπίρας. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μίγμα για 1-2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Πηγή: icookgreek.com.