- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκ.
για τη σοκολατόπιτα
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10΄ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ και να ασπρίσει καλά. Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17΄. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10΄ να σταθεί. Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε, αργά και πολύ προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά. Αφαιρούμε απαλά το τσέρκι, και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει 60΄. Αυτό το στάδιο των 60΄ παγώματος είναι πολύ σημαντικό διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.
για την κρέμα μασκαρπόνε/καφέ
- Εν τω μεταξύ, διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ. βραστό νερό και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τον καφέ και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν.
σερβίρισμα
- Κόβουμε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας, την γαρνίρουμε με 1 κ.σ. κρέμας μασκαρπόνε με φλοίδες σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.
- Πηγή: sintayes.gr.