- Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και, όταν κάψει, βάζετε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2΄ σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, αλατίζετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί για 30΄. Στο μεταξύ καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μάραθο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4΄. Προσθέτετε τα χόρτα, αλατίζετε και αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συχνά,
για 5-6΄. - Ρίχνετε τα χόρτα στο μισοψημένο κρέας μαζί με το ζουμί τους και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν έχει μαλακώσει το κρέας, λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πηγή: olivemagazine.gr / Δημήτρης Σκαρμούτσος.