Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και σήμερα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, στην περιφέρεια Σα Τιν, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου έκδοσης υπόπτων στην Κίνα, μία ημέρα αφότου άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε βίαιη κατάληξη. Αυτή τη φορά τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να πετούν κώνους σήμανσης, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κλομπ και σπρέι πιπεριού.
Η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο, όμως οι διαδηλωτές, κυρίως νέοι και υποστηρικτές του φιλοδημοκρατικού κινήματος, ζητούν την παραίτηση και της υπουργού Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι αν δεν μείνουν στους δρόμους τότε το Πεκίνο θα καταφέρει να περάσει ό,τι θέλει σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών.
Χθες διαδήλωση υπήρξε και από δημοσιογράφους, οι οποίοι καταγγέλλουν την υπέρμετρη χρήση βίας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της κάλυψης των διαδηλώσεων του Ιουνίου. Σήμερα, επτά δημοσιογραφικές οργανώσεις πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας απαιτώντας από τις Αρχές να διαφυλάξουν την ελευθερία του Τύπου.