- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Κρατάμε το μισό σε ένα μπολάκι και στο υπόλοιπο σοτάρουμε για 2-3΄ τον ψιλοκομμένο μάραθο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι τα τυριά (αφού τα σπάσουμε με τα χέρια μας), τα αυγά και τα υλικά που σοτάραμε αφού κρυώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σιμιγδάλι. Ξεκινάμε βάζοντας τα 150 γρ. σιμιγδάλι και αν χρειαστεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15΄ να σφίξει ο χυλός.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C στον αέρα.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με το λιωμένο βούτυρο που έχουμε κρατήσει στο μπολάκι. Στη συνέχεια πλάθουμε ένα στρογγυλό κεφτεδάκι βάρους 35 γρ. Το πατάμε ελαφρά στο κέντρο με όλη την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο.
- Αλείφουμε ξανά τα χέρια μας με το βούτυρο και πλάθουμε τους κεφτέδες αλείφοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με βούτυρο.
- Βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 20-25΄ μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, το μάραθο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τους μαραθοκεφτέδες.
- Πηγή: akispetretzikis.com / Ελένη Αργυρίου.