Το προτελευταίο κομμάτι του παζλ της (γνωστής) δράσης του serial killer της Κύπρου ίσως κρύβει η βαλίτσα που ανασύρθηκε σήμερα από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Μετά από προσπάθειες που κράτησαν αρκετές εβδομάδες για τον εντοπισμό της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, οι δύτες έφεραν στην επιφάνεια την τρίτη βαλίτσα που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος πέταξε κοντά στο παλιό μεταλλείο.
Τα κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ιατροδικαστές που έφτασαν στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι περιέχει ανθρώπινη σορό, δεμένη και σε αποσύνθεση. Επίσης μέσα υπήρχαν πλάκες πεζοδρομίου.
Οι Αρχές αναζητούσαν τη βαλίτσα από τον Μάιο, οπότε και εντοπίστηκε ένα τσιμεντομπλόκ. Άλλωστε, στην κατάθεσή του ο 35χρονος ίλαρχος είχε πει ότι στην Κόκκινη Λίμνη «ξεφορτώθηκε» συνολικά τρία πτώματα. Στις δύο βαλίτσες της φρίκης που ανασύρθηκαν πριν από εβδομάδες βρίσκονταν σε προχωρημένη αποσύνθεση το πτώμα της 36χρονης Λίβιας Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της, οι οποίες δολοφονήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι στη βαλίτσα που ανασύρθηκε σήμερα βρίσκεται όντως η σορός της Μαρικάρ Βαλντέζ, τότε απομένει μόνο ο εντοπισμός της σορού της 6χρονης Σιέρας Γκράτσε την οποία ο δράστης έχει ομολογήσει ότι πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, εκεί όπου αύριο αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος ερευνών. Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει ακόμα κλείσει, μιας και οι ανακριτές συνεχίζουν να αναζητούν τρεις γυναίκες που συνομιλούσαν με τον ίλαρχο – μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια.