- Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε το καρότο και βράζουμε τα λαχανικά μέχρι σχεδόν να λιώνουν τα καρότα. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει (περίπου 30-45΄ λεπτά).
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και αν θέλουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Πηγή: twominutesangie.com / Μαρία Τσιροπούλου.