- Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζουμε μόνο για 2΄.
- Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το λάδι και ρίχνουμε τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη σε 3-4 κομμάτια και την καυτερή πιπεριά ή λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι σκόνη. Σοτάρουμε για 5΄, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και να δέσει ελαφρά.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρασί ανακατεύοντας με λαβίδα, μέχρι να απορροφήσουν το κρασί για περίπου 2-3 λεπτά. Αν χρειαστούν περισσότερο υγρό, προσθέτουμε λίγο από το δικό τους. Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά (να είναι al dente) και τα σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
- Πηγή: bostanistas.gr / Κική Τριανταφύλλη.