- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά για 2΄.
- Προσθέτουμε την αλισίβα, τη βανίλια, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη φρυγανιά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 15 γρ. περίπου, έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα. Τους ακουμπάμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.
- Ψήνουμε για περίπου 20-22΄ στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε.
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε, και βράζουμε 4΄, αφού πάρουν την πρώτη βράση.
- Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι για μερικά λεπτά.
- Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσουν.
- Κοσκινίζουμε την άχνη με τον νισεστέ σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτοντάς τους με άχνη.
- Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη!
- Πηγή: funkycook.gr.