- Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά της βάσης εκτός του βουτύρου. Αφού είναι καλά αλεσμένα προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε σε βάση 24 cm και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30΄, έως ότου κρυώσει και σχηματιστεί η βάση της τάρτας.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος (προσέχουμε το νερό να μην ακουμπάει στον πάτο από το μπολ μας και κάψει την σοκολάτα). Αφότου ομογενοποιηθεί το μίγμα της γέμισης το περιχύνουμε στη βάση.
- Πασπαλίζουμε με τα υλικά του στολίσματος και αφήνουμε για 60΄ να κρυώσει στο ψυγείο.
⇔
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς θέλουμε, και αποξηραμένα φρούτα ενός είδους ή και περισσότερα. Μπορούμε να αρωματίσουμε τη γέμιση με καφέ, λικέρ ή ξύσμα εσπεριδοειδών.