(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
- Κόβουμε τα φραγκόσυκα σε κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης και τα πιέζουμε με τα χέρια να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο τυλιγμένα με μεμβράνη.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε όλα τα υλικά –εκτός από τα 50 γραμμάρια ζάχαρης και την πηκτίνη– μέσα σε μια κατσαρόλα, περιμένουμε να πάρει μια βράση και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45′.
- Μετά τα 45′ ανακατεύουμε την πηκτίνη με τη ζάχαρη και τα βάζουμε μέσα στην μαρμελάδα.
- Ανακατεύουμε καλά και έπειτα περνάμε τη μαρμελάδα από ένα σινουά, πιέζοντάς την να βγάλει όλους τους χυμούς της.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συντηρούμε στο ψυγείο.
- Πηγή: ampa.lifo.gr / Μαρίνα Χρονά.