Οι στίχοι του τραγουδιού του Φρανκ Μάνινγκ «μπλέχτηκαν» με τον ελληνικό και τον αμερικανικό ύμνο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης Τρινιντάντ του Κολοράντο, στο πάρκο μνήμης που είναι αφιερωμένο στους ανθρακωρύχους, το Σάββατο το απόγευμα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη), του μετανάστη από την Κρήτη «που άλλαξε την πορεία της αμερικανικής ιστορίας και της εργατικής νομοθεσίας» όπως αναφέρεται στην απαντητική επιστολή που έστειλε το Μουσείο Μνήμης για τους Ανθρακωρύχους.
Ο Φρανκ Μάνινγκ παρουσίασε το τραγούδι «Λούης Τίκας» το 2001. Είναι βασισμένο στις αναμνήσεις του παππού του ο οποίος συμμετείχε στην απεργία του Λάντλοου.
Σήμερα είναι μια πόλη-φάντασμα ωστόσο στις 20 Απριλίου 1914 η εξέγερση των ανθρακωρύχων ενάντια στις συνθήκες εργασίας στα ορυχεία του Ροκφέλερ πνίγηκε στο αίμα. Η Σφαγή του Λάντλοου υπήρξε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ· εκείνη την ημέρα δολοφονήθηκε και ο Λούης Τίκας, ο συνδικαλιστής που ηγήθηκε της εξέγερσης.
Ο ήρωας της αμερικανικής εργατικής τάξης το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν… πανταχού παρών, καθώς εκτός από τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα και τη μετονομασία της Λεωφόρου Τρινιντάντ-Λάντλοου σε Λεωφόρο Λούη Τίκα, πραγματοποιήθηκε και συμπόσιο. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το Ίδρυμα Ελληνισμού της Φλόριντας το οποίο είχε και την πρωτοβουλία για το άγαλμα.
Το μπρούτζινο άγαλμα έχει ύψος 1,89 μ. και στη βάση γράφει το όνομα του Λούη Τίκα, την ημερομηνία της δολοφονίας του και τη φράση «του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται», στα ελληνικά και στα αγγλικά. Τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους ανθρακωρύχους.
Όμως, για να φτάσουμε στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα χρειάστηκαν επιπλέον η συνδρομή του συνδικάτου των εργαζόμενων στα ορυχεία (United Mineworkers of America), του δήμου του Τρινιντάντ και τους ιδρύματος Southern Colorado Coal Miners’ Memorial & SC Coal Miner’s Museum. Επίσης, το δικό τους λιθαράκι έβαλαν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, η ΑΧΕΠΑ του Κολοράντο, ο Σύλλογος Ρουμελιωτών, καθώς και πολλοί ιδιώτες.
Στο συμπόσιο κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Ζήσης Παπανικόλας, ο οποίος έγραψε την ιστορία του Λούη Τίκα, ενώ οι εργασίες έκλεισαν με την προβολή του ντοκιμαντέρ Ludlow, oι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα.