- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε πάνω από τις φέτες πατάτας τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν προθερμανθεί ο φούρνος βάζουμε μέσα το ταψί με τις φέτες πατάτας και τα μπαχαρικά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν οι φέτες τραγανές.
- Όταν οι πατάτες βρίσκονται στο δέκατο λεπτό ψησίματος βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Όταν αρχίζουν να τηγανίζονται καλά, τα θρυμματίζουμε τα με ένα πιρούνι.
- Βγάζουμε τα ψάρια μόλις πάρουν ωραίο χρώμα και γίνουν ζουμερά, αλλά λίγο πριν στύβουμε μισό λεμόνι μέσα στο τηγάνι.
- Στήνουμε πιάτο βάζοντας το ψάρι, τις φέτες πατάτας, 2-3 λεπτές φέτες λεμόνι και μουστάρδα.
- Πασπαλίζουμε το πιάτο με σκόρδο, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι και αλάτι.
Καλή όρεξη!
- Πηγή: Γιάννης Νιαροπέτρος / cookpad.com