- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα τη διαλυμένη στο νερό σόδα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, την καρύδα και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μίγμα με το βούτυρο, το μέλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ετοιμάσουμε μια ζύμη η οποία δεν θα γίνει εντελώς λεία. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20΄, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόχαρτο. Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και με ένα δεύτερο κουταλάκι «σπρώχνουμε» το μίγμα πάνω στο λαδόχαρτο, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Τα ψήνουμε για 10΄ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω στο λαδόχαρτο και μετά τα μαζεύουμε και τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται για πολλές εβδομάδες.
- Πηγή: sbs.com.au.