- Ρίχνουμε τις καβουροδαγκάνες σε αλατισμένο νερό που βράζει και τις βράζουμε για 10΄.
- Τις στραγγίζουμε, τις σπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και βγάζουμε την καβουρόψιχα.
Για τη βινεγκρέτ
- Ανακατεύουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο με 3 κ.σ. ξίδι και λίγο αλάτι.
Σύνθεση
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το μήλο από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και την βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο και αβοκάντο, τη μαγιονέζα, το χορσράντις, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ.
- Πηγή: enet.gr | Συνταγή & food styling: Βαγγέλης Δρίσκας | Φωτ.: Ανδρέας Ευσταθίου.