- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλεύρι και τη σόδα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα 28 εκ. την οποία την έχουμε λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
- Ψήνουμε για 35-40΄ μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γλάσο με ένα σύρμα.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5΄.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τέλος περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.
- Πηγή: akispetretzikis.com.