- Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και 2-3 κ.σ. νερό προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ αραιός αλλά να είναι παχύρευστος (εάν μας ξέφυγε λίγο το νερό προσθέτουμε ταχίνι).
- Τρίβουμε στο ρεντέ το αγγούρι με τη φλούδα του.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυλό με το αγγούρι καλά.
- Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο!
- Συνταγή του π. Παλαμά, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας στη Βέροια.