Με επιστολή τους σύλλογοι γονέων ελληνικών σχολείων της Γερμανίας στρέφουν τα βέλη τους κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. «Εμείς φαίνεται δεν είμαστε Έλληνες, ή μάλλον είμαστε Β΄ κατηγορίας Έλληνες», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων σχολείων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στη Βάδη Βυτεμβέργη, το Ανόβερο, το Μόναχο, τη Κολωνία, τη Νυρεμβέργη, το Ντόρτμουντ, το Ντύσελντορφ, τη Στουτγκάρδη και τη Φρανκφούρτη.
«Η Ελλάδα σε χειρότερες από τη σημερινή συγκυρία εποχές, συντήρησε και κράτησε τα σχολεία.
»Τα έξοδα, μάλιστα, των σχολείων αυτών σε απόλυτα νούμερα είναι ελάχιστα σε σχέση με το όφελος που έχει η πατρίδα μας από τα σχολεία αυτά […] Η τελευταία επίθεση στα σχολεία αυτά έγινε από την πρώην υπουργό κ. Γεννηματά, η οποία με νόμο το 2011 ήθελε να τα κλείσει. Ο προηγούμενος υπουργός κ. Φίλης κατανοώντας το θέμα, κατήργησε τον επαίσχυντο αυτό νόμο. Δυστυχώς ο διάδοχός του κ. Γαβρόγλου επανέφερε τα σχέδια της κ. Γεννηματά και έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει τις σχολικές μονάδες μας», αναφέρεται στην επιστολή.
Από την πλευρά του το υπουργείο σε απαντητική του επιστολή υποστηρίζει ότι όλα τα κενά θα καλυφθούν έως τις 27 Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η προσωπική επίθεση κατά Γαβρόγλου «εξυπηρετεί άλλους σκοπούς».
Η απάντηση του υπουργείου
«Το υπουργείο και η αρμόδια υπηρεσία του εφαρμόζοντας τον νόμο 4415 που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2016 προχώρησε στις αποσπάσεις 123 εκπαιδευτικών για τα σχολεία του Βερολίνου και του Μονάχου ενώ το αργότερο, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απόσπαση 44 εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
»Με προηγούμενο δελτίο Τύπου το υπουργείο είχε εξηγήσει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αποσπάσεων οφειλόταν στην εξέταση των ενστάσεων ορισμένων εκπαιδευτικών», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας και προσθέτει: «Συνεπώς, οι άστοχες αιτιάσεις περί πολιτικής κλεισίματος των Ελληνικών Σχολείων στη Γερμανία και κυρίως οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου με ανεπίτρεπτες φράσεις, προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση».
Πηγή: kathimerini.gr