- Ξεκινάμε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, ροδίζοντας σε πλασοτέ κατσαρόλα λίγες-λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας. Όσες ροδίζουμε, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ ανακατεύοντας, και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
- Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπίρα λίγη-λίγη γιατί φουσκώνει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 90΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.
- Πηγή: argiro.gr.