- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
- Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόχαρτο, διαστάσεων περίπου 40 εκ. το καθένα. Τα βουτυρώνουμε και βάζουμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα.
- Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από 2 φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε το λαδόχαρτο σαν πακετάκι.
- Ψήνουμε σε ταψί για 10-15΄ ή μέχρι το ψάρι να σφίξει.
Για τη σάλτσα μυρωδικών
- Βάζουμε το ζωμό, το κρασί και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 15-20΄, μέχρι το υγρό να μειωθεί σε όγκο και να πήξει.
- Προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2΄ και να «δέσει» η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά.
- Σερβίρουμε από ένα δεματάκι σολομό, με τη σάλτσα μυρωδικών σε ξεχωριστό μπολ.
- Πηγή: gastronomos.gr.