- Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μύδια. Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει όλο το νερό τους.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν 5΄ μόνο! Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο, γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν.
- Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μύδια και ανακατεύουμε.
⇔
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.