- Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
- Τα βάζουμε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να σιγοβράσουν για περίπου 10΄.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και να δέσει το γλυκό.
- Όταν δούμε το κυδώνι να δένει και να παίρνει κόκκινο σκούρο χρώμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα.
- Τώρα αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Το γλυκό είναι έτοιμο να… συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα.
⇔
Αν το γλυκό βγει πολύ πηχτό όταν κρυώσει, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και το ξαναβράζουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού ακόμα.