- Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά.
- Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χοντρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
- Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
- Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε σκεύος. Προσθέτουμε ξίδι μέχρι να σκεπαστούν.
- Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξίδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.
- Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαύρο σε άλλο σκεύος, σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.
- Πηγή: sintagespareas.gr.